Naar hoofdinhoud

Dagbegeleiding

Zelfstandig wonen is iets wat u graag zo lang mogelijk wilt. Soms hebt u daar ondersteuning bij nodig. Daarvoor kunt u gebruikmaken van de service en diensten van Charim. Bijvoorbeeld in de vorm van dagbegeleiding in De Schans.
Elke werkdag ontmoeten ouderen elkaar bij de dagbegeleiding in Multifunctioneel Centrum De Schans in Woudenberg (adres: De Schans 31). Men vertelt elkaar de nieuwtjes en deelt emoties. Men leert leeftijdgenoten kennen en met elkaar halen ze herinneringen op van vroeger.
Onder begeleiding wordt er bewogen om de conditie op peil te houden.
Afhankelijk van de interesse van de groep worden er activiteiten aangeboden zoals:

  • geheugentraining
  • krant lezen
  • actieve spelen
  • zingen en muziek luisteren
  • terug gaan in de tijd
  • genieten van het buiten zijn

Men kan deelnemen aan de groepsactiviteiten, maar er ook voor kiezen zelf iets te doen. Deelnemers worden, zo nodig, door betrokken chauffeurs opgehaald en thuis gebracht.

De Schans
Dagbegeleiding De Schans is onderdeel van Groenewoude, maar is niet in locatie Groenewoude gevestigd. De dagbegeleiding is gehuisvest in het Multifunctioneel Centrum De Schans in Woudenberg.

Informatie
Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met de dagbegeleiding via telefoonnummer (033) 286 54 31.

Nieuws
In het Charim-magazine 'Voor elkaar, met Charim' (febr. 2017) stond een artikel over de dagbegeleiding in De Schans. U kunt het artikel downloaden (zie downloads).

Overige nieuwsberichten van de dagbegeleiding: